Описание на продукта
FIFA Manager 09 ви дава пълен контрол над мениджмънта на футболният клуб. Вие сте отговорни за стартовият състав, тактиката и тренировките на отборът ви – включително и привличането на правилните футболисти и подобряването на съоръженията и стадиона. Важно е също така да се поддържат добри отношения с футболистите, бордът на директорите, спонсорите и пресата. FIFA Manager 09 дори отива по-далеч. Мениджмънта на национален отбор е една от опциите, както и това треньорът ви да бъде и футболист едновременно (в този случай вие даже можете да контролирате действията на футболиста на терена). След това идва голямото предизвикателство: създаване на собствен отбор, преминаването през всички дивизии към едната цел – да станеш Шампион!

Нови секции „Състав” и „Тактика”
FIFA Manager 09 включва изцяло нови секции „Състав” и „Тактика”. И двете са лесни за използване, но с ново ниво на задълбоченост. Индивидуални заповеди като tackles, forward runs, passing style, crossing position и frequency са толкова достъпни както и опции за дефиниране на специални роли като капитан, изпълнител на статични удари, плеймейкър и цел. Тактиката на отбора като изкуствена засада, контра атаки или посока на игра също са достъпни. Общо потребителите трябва да измислят най-добрата комбинация от повече от 20 различни тактически опции. И ако все пак не успявате ад победите има шанс да увеличите бонусите на футболистите или да декларирате че мачът е най-важния за сезона!

3D мач
Новия и напълно персонализуем потребителски интерфейс дава възможност за пълен контрол над играчите на терена. Смените и тактическите промени са на едно кликване с мишката; таблица, статистики за отбора и за даден играч могат да бъдат показвани постоянно на екрана ако потребителят иска тази информация. FIFA Manager 09 включва нова система за анимирани фенове, подобрен генератор на стадиони (този инструмент ви позволява да създадете всеки реален световен стадион за минути), пълен преглед на аудиото и подобрен искуствен интелект. Екстремната камера на кулата ви позволява да видите всеки тактически детайл на терена.

Нов текстов режим
FIFA Manager 09 променя текстовия режим към следващото ниво. Нова смес от Internet live ticker и традиционния жив коментар са вълнуващи и информативни. Възможностите на футболиста и тактиките са лесно видими. Масовото използване на контекстите параметри по време на мач (важност на мача, време, фенове и др.) прави така че текста да „живее”. Защитниците и дефанзивните полузащитници играят много по-голяма роля в текстовите режими. Тактиката може да се променя веднага без да се налага да слагате мача на пауза.

Огромна секция „Live Stats” с данни за мача, статистики на футболиста и сравняване на футболисти, таблици и голмайсторска листа помагат за решенията на играча.

Специалният „Асистент мениджър” е особено важен за начинаещите и им помага да оптимизират техните тактики. Асистентът анализира мача минута по минута и известява потребителя за футболистите с лоша форма, лоши представяния, тактически проблеми и т.н.

Подобрен интерфейс
Главното меню използва widget система и включва 10 нови widget-а, бутони за смяна на всички widget-и едновременно и опция за завърнате на widget-ите автоматично. Новата секция „История на търсенията” дава на потребителя възможност лесно да влиза в предишни търсения на отбори и футболисти. FIFA Manager 09 поддържа до 9 RSS Feeds в live ticker.

Инструмент за прогнози
Този нов инструмент ви позволява да предсказвате резултата на всеки реален мач. Потребителя просто трябва да избере отборите и след това да добави футболистите от базата данни на FIFA Manager. Допълнителни детайли като физическото състояние на футболиста прави този инструмент все по-реалистичен.

Допълнително регионално съдържание
Включена е германската лигова система, специални нови статистики за Испания (локална листа с голмайстори и оценка на мениджърите), нови специални правила за чужденци и Испанските предсезонни турнири.

Персонал
Персоналът може до приема нови роли като фитнес треньор, скаут на таланти и адвокат. Мениджъра трябва да внимава персоналът да е доволен давайки им интересни работи и предизвикателства – също так да им плаща добри заплати. Добрата атмосфера в отбора е ключът на потребителя да привлича големи таланти и да дава най-добрата поддръжка на футболистите.

Химия на съблекалнята
Многото нови реплики при разговори с играчите, обещания помагат на мениджъра да контролира успешно химията, а новият екран за поглед над играчите помага на мениджъра в работата му. Сега потребителите могат да видят всеки проблем в рамките на секунди, това ще им помогне да решат проблема.

История на сезон V3
Тази възможност се появява в третия сезон. За първи път FIFA Manager 09 използва видео технология за да представя специални статистики и таблици. Повече от 20 видеота, локална музика и много разлики екрани с нова информация, като “Таблицата на годината”, “Европейски дрийм тийм”, “Най-лоша стартова поредица”.

База данни и едитор
FIFA Manager идва с още повече лицензирани първенства. Базата данни включва повече от 1500 отбора и 25000 играча. Повече от 7000 от тези играчи имат своя собствена реална снимка. Към играта е включен обширен едитор. Той разрешава на потребителите да добавят нови лиги, отбори и много футболисти.


Системни изисквания
Минимални изисквания
– Pentium 4 2.6 GHz or equivalent (2.8 GHz in Windows Vista™)
– 1 GB of RAM (2 GB in Windows Vista™)
– DirectX® 9.0c Compatible 3D accelerated 128 MB video card or equivalent
– DirectX® 9.0c Compatible Sound Card
– MS compatible mouse
– Keyboard
– Please note that 16 bit colour is not supported