FIFA MANAGER 10 ще даде на играчите възможността да разберат кой наистина е най-добрия мениджър. Това включва голямо разнообразие от нови неща, включително, за пръв път, отделен он-лайн режим, където играчите могат да играят един срещу друг чрез LAN или интернет. Чрез този он-лайн режим EA SPORTS отговаря на исканията на феновете на популярната мениджмънт игра от дълго време.

В традиционната оф-лайн част на играта, тазгодишните подобрения са базирани изцяло на исканията на нашата фен общност. Повече от 400 подобрения бяха направени в ръководенето и разбира се все още имате пълен контрол над отбора. Вие сте отговорен за стартовате единайсеторка, тактиките и за тренировките на отбора ви, както и за превличането на правилните играчи, подобряването на клубното имущество и стадиона. Под специално внимание са мениджър режима, национален мениджър, Create-a-Club режима и Match Prognosis Tool (Прогноза за мача).

Он-лайн режим
Он-лайн режима е безплатен, лесен за започване и можете да изиграете сезон за 2-3 часа. Всички мачове преминават в текстов режим за да се запази скоростта на играта. До осем човека могат да играят във всяка една от четиредесетте различни девизии по света. Това гарантира голям брой мачове на един играч с друг и много честите спорове за покупка на играч. След като се свържете към ЕА сървър сезона започва веднага и играчите играят peer-to-peer. Мениджърските точки и купи се изпращат до ЕА сървъра и се прави световна ранкинг листа.

Подобрен 3D Match режим
3D режима беше разширен с няколко хиляди нови анимации и сега е базиран на анимационната система на FIFA 09. Всички тактически опции бяха подобрени. Вече е възможно директно да кликнете върху играч на терена, за да видите всичката ви нужна информация за него. Нови камери (sideline, bird’s view, single player) ви дават повече опции да анализирате мача.

Мениджър на страничната линия
За първи път, мениджъра е изобразяван 3D до страничната линия и може да влияе на мача чрез ре-интегрираната опция „Manager Shouts“ (мениджърски викове). Възможни са повече от 70 анимации и 15 различни вика.

Хайлайт режим
Друго голямо подобрение в 3D режима е хайлайт режима, който включва 2D екран на игрището и голям брой нови текстове.

Подобрен текстов режим
FIFA Manager 10 включва разширен текстов режим с повече от 5,000 събития и много нови добавени текстове. Включва и новата опция „Manager Shouts“, подобрено представяне на дузпите, нови видеота и оригиналните викания на публиката от 3D режима.

Олекотена версия на редактора на стадиони
В допълнение на цялостния 3D редактор на стадиони, също можете да си направите стадион с няколко клика на мишката.

Инфраструктурата на стадионите
Грижете се за храната, оборудването, списание, градски транспорт, VIP зони, лични стаи. Много нови детайли във всичките ви имущества за максимална печалба и щастието на феновете ви.

Мениджърски дневник
В мениджърския си дневник можете да събирате ваши лични снимки на купи, стадиони и играчи. Къде сте играл, кого сте срещнал и кои купи сте спечелил?

Годишно списание
Годишното списание включва всичката информация за всички отбори от топ дивизията от дадена държава. Включва и прогноза за сезона и можете да прочетете всичко за вашия отбор.

Подобрен потребителски интърфейс
За първи път FIFA Manager 10 напълно поддържа екранна резолюция до 1920×1200. Работния плот на мениджъра подлежи на промени с повече от 30 приспособления, бележник, много фонове и повече от 50 заключени елемента за декорация.

Нова помощна система
На много екрани има бутони „Ingo“, които ви предоставят обширна информация за това от което се нуждаете.

Желания на общността
FIFA World Player Gala, местене на персонал от една позиция на друга, снимки на играчите на екрана за избиране на състав, автоматични смени, повече от една тренировъчна цел на играч, привличане на играчи под наем директно за резервния отбор, временно местена на играчи в резервния отбор, директни оферти от други отбори, натурализацията на играч с 2 националности, скаут на национални отбори и 3D флагове, подлежащи на промяна – това са само няколко примера за подобренията във FIFA Manager 10 в отговор на желанията на нашата общност.

Потребителски промени
В повече от 40 части в играта са възможни промени от потребителите. Специлната структура на директориите и новата файлова система прави възможна промяната на играта от фенсайтове.

База данни и едитор
FIFA Manager 10 идва с още повече лицензирани лиги. Базата данни включва повече от 3,600 отбора и 31,000 играча. Повече от 9,000 от тези играчи са изобразени с реални снимки, а няколко хиляди от тях дори със супер големи снимки. Обширен едитор за играта. Той ви позволява да добавяте лиги, отбори и играчи колкото искате.

Поддържан софтуеър:
Microsoft Windows 2000/XP (Microsoft Windows 95, Windows 98/ME и Microsoft Windows NT не се поддържат), Microsoft Windows Vista

Минимални хардуеър изисквания:
1.3 GHz Intel Pentium III или еквивалентен процесор
1024 MB RAM, 2048 MB се препоръчва (зависи от броя на избраните лиги)
64 MB (AGP/PCI-E), графична карта
12,000 MB свободно място
8x DVD-ROM drive
DirectX 9.0c съвместима звукова карта